Premierul Ludovic Orban a luat o poziție inedită și a decis sară în apărarea președintelui Klaus Iohannis.

„Suntem mândri de președintele nostru. Preşedintele este garantul unităţii şi stabilității naționale.

Preşedintele Iohannis este cel care salvat imaginea României ȋn lume, ȋntr-o perioadă ȋn care alţii făceau tot posibilul de a ne duce la periferia lumii civilizate.

Klaus Iohannis a reușit să obțină o finanțare europeană fără precedent, în valoare de 80 de miliarde de euro, bani care vor fi folosiţi pentru dezvoltarea României.

Vom continua să apărăm Instituția Preşedintelui și nu-l vom implica pe Klaus Iohannis în disputa partidelor politice. Atacurile şi limbajul suburban la adresa Instituţiei Preşedintelui fac rău României şi nu ajută campania niciunui partid politic.

Klaus Iohannis a câştigat de două ori alegerile prezidenţiale şi este omul care beneficiază de cea mai mare ȋncredere ȋn rândul românilor.

Doar un parteneriat ȋntre preşedinte şi guvern poate garanta, ȋn următorii 4 ani, că România va merge pe drumul corect al normalităţii si dezvoltării”, a scris Ludovic Orban pe pagina sa de Facebook.

Reacția lui Orban vine după ce Opoziția, prin vocea lui Marcel Ciolacu, l-a atacat vehement pe șeful statului. Liderul PSD a reacționat acid după ultimele declarații făcute de președintele Klaus Iohannis, în contextul incendiului de la spitalul Piatra Neamț. Ciolacu este de părere că șeful statului nu a făcut ”nimic” în cei șase ani la Palatul Cotroceni.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a reacționat dur după ce președintele Klaus Iohannis a indicat PSD ca fiind vinovatul moral pentru incendiul de la spitalul din Piatra Neamț în urma căruia au murit 10 persoane.

Ciolacu susține totodată că Iohannis nu a făcut nimic în cei șase ani de activitate. El a mai adăugat că șeful statului nu face altceva decât să dea vina pe autoritățile locale.

„Iohannis, te cațeri pe cadavre fără rușine pentru a ține la putere guvernul MORȚII! Ești un politruc de cea mai joasă speță! Un jalnic mestecător de lozinci al PNL!

Realitatea e simplă:

TU ești de 6 ani președintele României! 6 ani, Iohannis! Ai avut guvernele tale cu care ai făcut… nimic! Ce reforme ai făcut tu, Iohannis?! Unde e România educată, propagandistule?! În școlile închise??!

Dai vina fără rușine pe autoritățile locale ”pesediste”. Uita-te pe hartă, Iohannis! Zonele roșii, carantinate, sunt preponderent în județele conduse de baronii galbeni, Iohannis?! Câte zile au trebuit să treacă, Iohannis, ca să se carantineze Sibiul?! Acolo au murit și mor oameni pentru că autoritățile tremura de frica ”șefului” de la Cotroceni! Nu ți-e rușine?! Ce se întâmplă la Sibiu este expresia fidelă a propriului tău eșec, Iohannis!”, a scris Ciolacu pe facebook.