UPDATE: Eugen Teodorovici infirmă tot

După ce Realitatea Plus a informat, pe surse, că Viorica Dăncilă și Eugen Teodorovici își vor face un nou partid, fostul ministru al Finanțelor Publice a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care spune că informațiile sunt false și acuză postul de televiziune de răspândire de fake-news.

”Un nou FAKE NEWS despre mine

Tocmai am aflat ce mai ”fac”, de la un post TV, cunoscut și recunoscut pentru Fake-News-uri grosolane (recte, iRealitatea TV) … Mai exact, că aș înființa un partid nou cu Viorica Dăncilă … Nimic mai fals‼️

Când voi reintra în vreun partid politic sau când voi înființa unul, vă asigur că veți afla prima oară, direct de la mineDeocamdată, așa cum am mai spus, mă ocup de afaceri, în mediul privat

Grav este că respectivul post TV m-a sunat să confirm știrea și le-am spus CLAR că nu e adevărată Cu toate acestea, au dat-o pe post … Cum am aflat că au dat-o în barā (căci doar nu credeți că mă uitam la respectivul post) Mi-a spus Victor Ponta că ar vrea să se înscrie și el în noul partid …

Măcar știu pe cine pot conta, întotdeauna”, scrie Eugen Teodorovici.

 

Lovitura supremă pentru PSD! Vor avea un nou partid. Doi oameni de bază s-au săturat de Ciolacu

Fostul premier al României, Viorica Dăncilă, și fostul ministru al Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, ar fi discutat despre plecarea din Partidul Social Democrat și fondarea unui nou partid, care merge tot pe social-democrație, și care ar purta numele de PRM sd, spun surse citate de Realitatea Plus.

În ceea ce o privește pe Viorica Dăncilă, amintim că aceasta a pierdut ultimele alegeri prezidențiale după ce a condus, timp de doi ani, Guvernul României. Aceasta este cea de-a treia persoană pe care fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a propus-o pentru funcția de premier. Amintim că aceasta a fost aleasă premier pe 28 ianuarie 2018.

Viorica Dăncilă nu a confirmat nici infirmat zvonurile

Ulterior, fostul premier al României și fostul președinte al PSD a fost întrebat dacă zvonurile sunt adevărate. Viorica Dăncilă nu a confirmat, nici nu a negat, însă a subliniat că foarte mulți oameni de stânga nu se regăsesc în actualul PSD.

”Cred că poate să apară o nouă formațiune de centru stânga care să unească mulți social democrați. Cred că mulți social democrați sunt acum în afara partidului, dar eu sunt acum membru PSD , nu fac parte din altă formațiune politică”, a spus Viorica Dăncilă, pentru știripesruse.ro.

Presiuni asupra fostului premier

La finalul anului 2019, Viorica Dăncilă, care ocupa atunci funcția de lider al PSD, a fost nevoită să renunțe la șefia partidului. Și Eugen Teodorovici a trebuit să renunțe la funcția de președinte executiv al social-democraților. Alături de cei doi a demisionat și Mihai Fifor care avea funcția de secretar general.

Viorica Dăncilă a fost nevoită să demisioneze din funcția pe care o avea în data de 26 noiembrie 2019, după presiuni din partea grupării Ciolacu. După demisia acesteia, Marcel Ciolacu a devenit președinte interimar al partidului. Pentru funcția de secretar general a fost ales Paul Stănescu.

Eugen Teodorovici nu a avut nicio șansă în fața lui Marcel Ciolacu

În 2020, Marcel Ciolacu a fost ales președinte al Partidului Social Democrat, la congresul extraordinar care a avut loc sub formă de videoconferință din cauza pandemiei de coronavirus. Atunci, Ciolacu a primit 1.310 de voturi, în timp ce Eugen Teodorovici, contracandidatul său a primit doar 91 de voturi.