Românii care au centrale de apartament s-ar putea trezi în situația de a scoate mai mulți bani din buzunar. Este vorba despre o taxă de poluare care ar putea fi achitată pe viitor.

În acest moment această taxă pe poluare este plătită de către CET-uri. Companii precum ELCEN spun că așa cum CET-urile plătesc această taxă pe poluare și centralele de apartament care folosec gaze ar trebui să achite un cuantum de bani, susține dcbussines.ro.
Măsura nu este pe placul celor care au centrale. Ei au susținut că plătesc verificările periodice și nu sunt de acord cu această măsură.

„Este necesară modernizarea instalațiilor din sectorul termoficării să facem un mecanism corect care presupune stabilirea finanțării și a perioadei de timp. Se va face un efort uriaș de modernizare, atât a centralelor ELCEN, și a rețelei de transport și distribuție. Aproape 600.000 de apartamente din București depind de acest sistem de termoficare. Nu este mai accesibil să ne instalăm centrale de apartament decât să fim racordați la SACET. Așa cum ELCEN plătește certificate de CO2 de zeci de milioane de euro pentru cantitatea de gaz pe care o folosește, așa și cei care își instalează centrale de apartament ar trebui să plătească o taxă”, a precizat Claudiu Crețu, administrator Special al ELCEN la o conferinţă pe teme de cogenerare.