Lucrurile încep să meargă prost pentru Meghan Markle. Se pare că soţia prinţului Harry, a pierdut cea mai recentă rundă în cazul împotriva Associated Newspapers Limited (ANL), care deţine ziarele Daily Mail şi Mail on Sunday, notează news.ro.

Acest lucru se întâmplă în contextul în care Meghan Markle a fost cea care a dat în judecată grupul de presă pentru încălcarea intimităţii şi a drepturilor de autor, după ce Mail on Sunday a publicat extrase dintr-o scrisoare pe care ea i-a trimis-o în 2018 tatălui ei, Thomas Markle.

Astfel, săptămâna trecută, ANL s-a folosit de cartea recent publicată „Finding Freedom” a jurnaliştilor americani Omid Scobie şi Carolyn Durand, susţinând că Markle a oferit informaţia autorilor.

Ce spune avocatul lui Meghan Markle

De cealaltă parte, avocatul ducesei de Sussex, Justin Rushbrooke, susține că Meghan nu a colaborat niciodată cu autorii cărții.

„Reclamanta şi soţul ei nu au colaborat cu autorii cărţii, nici nu au dat interviuri pentru aceasta sau fotografii”, a spus acesta. Totodată,  el a susţinut că volumul se bazează pe materiale publicate de ANL şi alte surse de pe domeniul public.

Marţi, judecătoarea Francesca Kaye a permis apărării ANL să se folosească de carte şi a refuzat să îi ofere lui Markle permisiunea de a face apel asupra deciziei. Avocaţii lui Markle pot duce decizia lui Kaye la Curtea de Apel.

Judecătoarea a spus că Scobie a negat, într-o mărturie depusă la Curte, că ar fi existat vreo cooperare din partea lui Markle legat de carte. „Dacă, aşa cum este sugerat, este totul un castel din cărţi de joc, o să cadă rapid la proces”.

Cazul urmează să înceapă să fie judecat în ianuarie 2021.

Prinţul Harry şi Meghan Markle sunt stabiliţi în Statele Unite de la începutul anului, după ce au renunţat la rolurile formale în Familia Regală britanică.