UPDATE: Pro TV transmite că a informat Telekom încă de la începutul lunii că va fi nevoit să își anunțe telespectatorii asupra posibilității ca postul să se mai regăsească în grila Telekom, cu cel puțin o săptămână înainte de încheierea termenului final al ultimei prelungiri”, susține Pro TV într-un comunicat trimis Paginademedia.ro.

Telekom România a publicat o scrisoare deschisă în care arată cum a încercat postul de televiziune ca prin politica editorială, să influențeze o negociere comercială.

„În ziua de vineri  22 februarie 2019 la orele 21:06, Protv a anunțat că „este posibil ca începând cu data de 1 martie canalele PRO TV să nu mai fie disponibile abonaților din rețelele Telekom și NextGen”, generând astfel  un impact negativ uriaș asupra unuia dintre principalii operatori telecom din România, depăsind astfel cadrul firesc și etic al unei negocieri între părti, negociere aflată în plină desfăsurare, de altfel, la momentul anunțului. Mai mult, același anunț a fost reluat astăzi, sambătă 23 februarie 2019 la ora 15:41,” se arată în scrisoarea deschisă adresată CNA, presei și mediului de publicitate din România.

De asemenea, Telekom vorbește despre „tactica brutală de denigrare și calomniere” folosită de Pro TV care, în timpul emisiunii de maximă audiență „Românii au talent”, sponsorizată chiar de Telekom vreme de 9 ani de zile, a apărut un mesaj alarmant care, „minute în șir, pentru a se asigura că a produs un efect cu adevărat copleșitor” vorbea despre posibilitatea ca ProTV să să nu mai fie transmis de Telekom și Next Gen.

„Această tactică-a rulării de mesaje pe așa numitul „scroll”, folosită de canalele de știri pentru anunțuri importante sau de criză, a fost de natură să ne șocheze atât pe noi, cât și opinia publică, punând într-o situație deosebit de delicată grupul Telekom România, care s-a văzut nevoit să riposteze, în mod civilizat și moderat, cu o informare asupra situației. În calitate de grup de comunicaţii, vă asigurăm că Telekom Romania va face tot ceea ce este omeneşte şi moral posibil pentru ca ceea ce aţi citit vineri seară la ProTV să nu se întâmple,” anunță Telekom.