Dăncilă insistă pentru o dezbatere electorală alături de Klaus Iohannis. Marți, Dăncilă a distribuit pe Facebook o postare a lui Klaus Iohannis din 2014, atunci când acesta solicita o dezbatere electorală cu Victor Ponta.

„Ne mai explicaţi o dată cum e cu dezbaterea electorală atât de necesară şi aşteptată de toţi românii”, scrie Viorica Dăncilă.

„Constat că domnul Victor Ponta îşi menţine aceeaşi atitudine arogantă cu care ne-a obişnuit şi în ceea ce priveşte organizarea unei dezbateri electorale atât de necesare şi aşteptate de către toţi românii interesaţi să afle proiectele celor doi candidaţi rămaşi în cursa pentru Palatul Cotroceni. Domnul Ponta nu poate decide singur detaliile şi condiţiile în care ar urma să se desfăşoare o astfel de dezbatere electorală. Temele se stabilesc în mod firesc prin negociere de către echipele de campanie ale ambilor candidaţi intraţi în turul doi şi nu se transmit prin fax de către un candidat care a stabilit deja ordinea şi conţinutul întrebărilor. Solicit în mod public candidatului Victor Ponta să renunţe de urgenţă la asemenea tertipuri şi să aibă curajul să îşi asume o confruntare de idei corectă, în care niciunul dintre noi nu porneşte cu un avantaj ilegitim. Îi cer premierului să mandateze echipa sa de campanie să poarte negocieri cu membrii staff-ului meu pentru a stabili cât mai rapid condiţiile de desfăşurare a unei dezbateri reale, din care electoratul să poată înţelege care este viziunea fiecărui candidat pentru viitorul României”, scria Klaus Iohannis pe pagina de Facebook, în 2014.

„Cum e cu «atitudinea arogantă», domnule Iohannis? Ne mai explicaţi o dată cum e cu «dezbaterea electorală atât de necesară şi aşteptată de toţi românii»”?, îl întreabă acum Viorica Dăncilă pe contracandidatul său, Klaus Iohannis, care a anunţat că nu doreşte dezbatere electorală înainte de turul 2 al alegerilor prezidenţiale din 24 noiembrie.

Actualul preşedinte Klaus Iohannis, candidatul susţinut de PNL, şi fostul premier Viorica Dăncilă, candidatul PSD, se vor înfrunta în turul 2 al alegerilor prezidenţiale din 24 noiembrie 2019. În acest context, Lia Olguța Vasilescu, şefa de campanie a Vioricăi Dăncilă, i-a trimis o scrisoare șefului campaniei PNL, Dan Motreanu, în care propune organizarea a două dezbateri electorale între Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis înaintea turului 2 al alegerilor prezidenţiale. Dan Motreanu a declarat, după o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis, că nu ar fi oportună o dezbatere cu Viorica Dăncilă.