Peisaje și aer curat ca-n Elveția la Porumbacu de Sus

Bijuteria ascunsă în inima României, începe să capteze atenția turiștilor dornici de experiențe autentice. Situat în județul Sibiu, Porumbacu de Sus este un sătuc rural, adesea comparat cu Elveția datorită peisajelor sale de basm, aerului curat și atmosferei idilice. Cu o combinație unică de istorie captivantă și frumusețe naturală, Porumbacu de Sus a devenit o destinație turistică tot mai căutată.

Cu amplasarea sa, la doar o aruncătură de băț de Sibiu și la aproximativ o oră de mers cu mașina de la Brașov, această regiune pitorească este situată la poalele vârfului Negoiu din Munții Făgăraș, unul dintre cele mai înalte masive muntoase din țară. Zona oferă oportunități excelente pentru drumeții și panorame de neuitat.

În ceea ce privește cultura și tradițiile locale, obiceiurile tradiționale din Porumbacu de Sus, în special cele desfășurate la solstițiul de iarnă de către cetele de feciori, aduc un farmec autentic zonei. De asemenea, în perioada Crăciunului, satul păstrează cele mai frumoase datini și sărbători.

Castelul de Lut – Valea Zânelor
Castelul de Lut – Valea Zânelor. SURSA FOTO: Dreamstime

O adevărată experiență de basm în inima țării

O opțiune de cazare inedită și atractivă este Castelul de Lut din Valea Zânelor, care se adresează atât celor mari, cât și celor mici, transformând sejurul într-o experiență de basm, potrivit Cherryontheworld.

Castelul de Lut – Valea Zânelor, Porumbacu de Sus
Castelul de Lut – Valea Zânelor. SURSA FOTO: Unsplash – Pablo Ceas

Un alt punct de interes este Povestea Calendarului, un loc care emană culoare și frumusețe. Acesta se află în proximitatea Castelului de Lut, oferind o experiență în care vă puteți pierde cu ușurință în imaginație.

Dacă vizitați județul Sibiu, nu ratați Mănăstirea Cârța, un așezământ monahal cistercian cu o istorie bogată din Țara Făgărașului. Deși mai multe dintre clădirile sale au dispărut de-a lungul timpului, o singură capelă mai stă în picioare, oferind vizitatorilor o fereastră în trecut.

Palatul Brukenthal, construit în 1788, a fost cândva reședința de vară a baronului Samuel von Brukenthal din Transilvania. În fiecare toamnă, grădinile sale găzduiesc un festival care încântă turiștii cu decoruri specifice sezonului.

Muzeul Național Brukenthal Sibiu
SURSA FOTO: Facebook – Muzeul Național Brukenthal