Livrarea pensiilor a început pe 27 aprilie

Potrivit unui comunicat de presă transmis vineri de către reprezentanții companiei Poșta Română, livrarea pensiilor a început pe 27 aprilie, cu cinci zile înainte de programul obișnuit de distribuire a acestora conform calendarului lunar.

Sursa citată precizează că  ceea ce părea imposibil săptămâna trecută s-a realizat prin intermediul unei mobilizări exemplare a angajaților din Poșta Română. Compania a menționat că poștașii au reușit să efectueze livrarea pensiilor într-un timp mai scurt de o săptămână. Iar acest lucru reprezintă o premieră pentru companie, având în vedere că acest proces durează în mod obișnuit 15 zile.

„Distribuirea pensiilor în avans, înaintea Sărbătorilor de Paşte, a reprezentat un efort extraordinar din partea tuturor entităţilor implicate în acest proces: Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Ministerul Finanţelor, Casa Naţională de Pensii şi partenerii noştri din domeniul bancar.

Toate părţile implicate au colaborat remarcabil pentru îndeplinirea termenelor stabilite de către Guvernul României”, a transmis Poșta Română.

Potrivit sursei citate, pensiile pentru luna mai au început să fie distribuite din 27 aprilie şi ”toată echipa Poştei Române s-a mobilizat exemplar, lucrând peste program, în weekend şi în zile de sărbătoare pentru a finaliza distribuirea pensiilor înainte de Sărbătorile de Paşte”.

„Poştaşii sunt liantul principal în tot acest proces. Aceştia au dovadă de profesionalism, punând mai presus de toate grija faţă de clienţii noştri.

Chiar şi astăzi, în Vinerea Mare, unii poştaşi sunt în continuare pe teren şi distribuie aceste drepturi pentru ca beneficiarii să se poată bucura de sărbători liniştite alături de cei dragi”, a precizat compania.

pensii, pensie, pensia, pensionari
Poşta a livrat pensiile românilor înainte de Sfintele Sărbători / SURSA FOTO: Dreamstime

Pensiile au fost livrate „într-un procent covârşitor”

Astfel, până la acest moment, pensiile au fost distribuite „într-un procent covârşitor”.

Poșta Română estimează că până la finalul zilei de astăzi, se va ajunge aproape de procentul maxim de livrare. Compania a precizat că situațiile în care pensiile nu au fost livrate reprezintă excepții, fiind cazuri în care beneficiarii nu au fost găsiți la domiciliu sau au preferat să-și ridice pensiile direct de la oficiul poștal.

S-a subliniat că astfel de cazuri apar lunar, iar cei afectați vor putea să-și ridice pensiile în cursul săptămânii viitoare de la oficiile poștale.

Poșta Română a menționat că a întreprins toate măsurile posibile pentru a garanta livrarea pensiilor înainte de Sărbătorile de Paște, prin următoarele acțiuni:

  • asigurarea unei colaborări eficiente cu toate entitățile implicate;
  • mobilizarea întregii echipe, atât în ceea ce privește aspectele administrative, cât și cele operaționale, prin ore suplimentare, activitate în weekend și în zilele de sărbătoare;
  • gestionarea costurilor adiționale necesare pentru a respecta prevederile Hotărârii de Guvern și Memorandumului emise în data de 25 aprilie.