Liviu Dragnea este terminat după ce în doar câteva zile a primit două vești care i-au zdruncinat puternic puterea pe care o mai avea în PSD. Este vorba de mai mulți apropiați ai săi care au plecat sau au fost eliminați din funcțiile cheie pe care le dețineau.

Primul a fost Șerban Nicolae, care a pierdut săptămâna trecută șefia Comisiei juridice din Senat. Acesta era considerat un apropiat al lui Dragnea, care nu mai bucura de susținerea lui Marcel Ciolacu. Lista eliminărilor a fost completată cu deputatul Cătălin Rădulescu, susținător și el al lui Dragnea. Acesta a fost exclus din PSD după ce a refuzat să participe la vot la moțiunea de cenzură depusă de PSD.

Ziua de vineri a adus încă o lovitură de proporții pentru fostul mare șef al PSD. Iulian Iancu, unul dintre principalii aliați ai lui Dragnea în răfuielile cu companiile din energie, a renunțat la șefia Comisiei pentru industrii din Camera Deputaților. Din această funcție el a provocat mai multe modificări legislative care au atras nemulțumirea Bruxelles-ului. Lui Iulian Iancu i s-a oferit postul de secretar în Biroul Permanent al Camerei Deputaților. Motivul pentru care Iulian Iancu a decis să renunțe la poziția unei comisii importante are legătură cu relația avută cu Marcel Ciolacu. Cel din urmă nu îl susține pe cel care i-a fost un sprijin de nădejde lui Liviu Dragnea.

Trebuie amintit că Iulian Iancu nu a fost văzut cu ochi buni nici de către Klaus Iohannis, care a respins numirea sa în funcția de vicepremier pentru teme economice. Președintele l-a acuzat atunci pe pesedist că ar periclita ”decizii asumate, în numele statului român, în baza parteneriatului strategic cu statele occidentale”. Presa a susținut că Iulian Iancu a fost unul dintre cei care au determinat decizia companiei americane ExxonMobil de a pleca din România, ca urmare a modificărilor legislative.