Audierea lui Liviu Dragnea are loc prin videoconferință. În cadrul procesului, fostul lider al PSD le-a spus judecătorilor de la Judecătoria Sectorului 5 că a stat destul în penitenciar și că s-a reabilitat.

“Cred că am stat destul în penitenciar. Vă rog să îmi admiteți cererea. M-am reabilitat și cred că pot face bine dacă voi fi eliberat”, le-a spus judecătorilor.

Totodată, avocata sa, Flavia Teodosie a precizat că Liviu Dragnea întrunește toate condițiile necesare pentru a fi eliberat. Ea a subliniat faptul că fostul lider al PSD are deja un loc de muncă asigurat, mai exact, este vorba despre o societate comercială, care este dispusă să îl angajeze pe Liviu Dragnea imediat ce va fi eliberat.

În același timp, avocata acestuia a mai adăugat că fostul lider al PSD are și o locuință, motiv pentru care, spre deosebire de alți deținuți, acesta “nu va fi o povară pentru societate” și “poate fi integrat ușor”.

Procurorul DNA îl vrea pe Dragnea în închisoare

Procurorul DNA pe de altă parte, a avut altceva de spus. acesta a declarat că Liviu Dragnea mai trebuie să stea măcar încă șase luni în închisoare, argumentând faptul că acesta încă nu acceptă că a încălcat legea și încă susține că a fost condamnat politic.

De menționat este faptul că, instanța urmează să ia o decizie în acest dosar, hotărâre care poate fi însă contestată. Chiar dacă judecătorii vor decide că Dragnea poate fi eliberat, el va trebui să aștepte decizia instanței superioare în cazul unei contestații.

Amintim faptul că la data de 21 aprilie 2021, fostul lider al PSD a primit aviz pozitiv pentru eliberare din partea Comisiei Penitenciarului Rahova, decizia finală urmând să fie luată în instanță.

Totodată, două zile mai târziu, acesta a câștigat procesul cu Penitenciarul Rahova, în care a cerut recunoașterea zilelor pe care le-ar fi putut câștiga prin muncă dacă ar fi fost lăsat să lucreze.

Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019. Fostul lider al PSD a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea