Cele două mărci reprezintă o carte de vizită autentică pentru industria autohtonă de software în 46 țări, pe 4 continente.

Vizionar și charismatic, Drăgan este un un model de etică și atitudine, ale cărui valori solide și-au pus amprenta pe evoluția sănătoasă și profitabilă a companiei. În calitate de membru fondator și de Președinte al Asociației Patronale a Industriei de Software și Servicii (perioada 2005-2011), Liviu Drăgan s-a implicat activ în promovarea industriei IT românești. Este cel care a introdus conceptul de management de proiect în România (prin sistemul Primavera) și a contribuit la  crearea celei mai mari aplicații de e-procurement la nivel european (www.e-licitatie.ro).

A absolvit Magna Cum Laude secția Energetică a Universității Politehnice București, are un MBA obținut de la Assebus & Washington University și a primit Ordinul Național “Pentru Merit” în gradul de Cavaler acordat de Președintele României pentru întrega activitate științifică și de cercetare, precum și pentru contribuția deosebită la dezvoltarea și promovarea tehnologiei informației și comunicațiilor în România.

Astăzi, după 23 de ani de business orientat către client, spre inovație și transformarea nevoilor pieței în competențe, Liviu Drăgan a fost premiat în cadrul Galei Capital pentru reușita și performanța transformării unei idei în cea mai frumoasă poveste din IT-ul românesc.

Trofeul i-a fost înmânat de ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, care a precizat că Liviu Drăgan este unul dintre cei mai perfomanți antreprenori din sectorul local de IT&C, care a avut oportunitatea să beneficieze de facilitățile oferite de statul român în urmă cu 20-25 de ani, și anume o scutire de la plata impozitului de profit în primii cinci ani de funcționare.

 

„Am fondat TotalSoft în 1994, la sugestia unui coleg. Da, domnule ministru, știam de facilitățile pe care le-ați amintit”, a spus Liviu Drăgan, fondator al TotalSoft și director general al companiei de la înființare și până la începutul lunii mai 2017.

“Sunt mândru de ceea ce s-a făcut în cadrul companiei TotalSoft în acești 23 de ani, am creat și am investit foarte mult și împreună cu cei 500 de angajați am reușit să facem lucruri esențiale în lumea IT-ului“, a spus Liviu Drăgan.

El a menționat că a evitat să lucreze pe platformele altor produse, reușind să creeze un produs românesc care domină mai întâi de toate piața locală de aproximativ 5-6 ani devansând produsele unor giganți din IT-ul mondial precum Oracle sau Microsoft.

“Înainte de a te îndrepta cu produsele în afara granițelor este bine să fii lider în propria țară, iar acest lucru l-am urmărit întotdeauna”, a declarat Liviu Drăgan.