Începe Litoralul pentru toți

Litoralul pentru toți. De vineri, 1 septembrie, se lansează ediţia de toamnă a programului „Litoralul pentru toţi”. Românii se vor caza în hotelurile şi pensiunile clasificate din staţiunile de la Marea Neagră cu preţuri începând de la 35 de lei pe noapte.

Pachetele turistice în această perioadă sunt cu până la 70% mai ieftine în comparație cu tarifele din vârf de sezon, majoritatea hotelurilor din acest program păstrând tarifele din 2022.

Programul a ajuns deja la ediţia cu numărul 42 și se derulează în perioada 1 – 30 septembrie 2023. Până în prezent s-au înscris în program 48 de hoteluri din toate staţiunile de pe litoral. Turiștii vor avea la dispoziție în această perioadă un număr de aproximativ 5.000 de locuri de cazare pe noapte.

În programul „Litoralul pentru Toţi”, tariful pentru o noapte de cazare începe de la 35 de lei pe noapte, pentru o persoană, cel mai ieftin pachet, fără masă, putând fi achiziţionat la un hotel de 2 stele din staţiunea Eforie Nord. Condiția este să se achiziţioneze un sejur de minim 5 nopţi. În acest program s-au înscris hoteluri de 2 până la 4 stele, tarifele propuse de hotelieri fiind pentru toate categoriile de turişti.

„Turiştii au toate motivele să aleagă o vacanţă la mare în extra-sezon. În primul rând, tarifele sunt mult mai mici decât în vârf de sezon şi ne aşteptăm ca de această oportunitate să profite atât cei care nu au reuşit să ajungă la mare în mijlocul verii, dar şi turiştii care doresc încă o vacanţă pe litoral.

Ne-am obişnuit în ultimii ani ca vremea să ţină cu turiştii şi în luna septembrie, astfel încât, conform prognozelor meteo actuale, aceştia se vor bucura de zile însorite la plajă până la sfârşitul lunii”, a declarat Dragoş Răducan, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Tarifele maximale recomandate

Agențiile de turism au început deja să ofere pachete pentru extra-sezon. De exemplu, o agenție de turism vine cu o oferta valabilă pentru sejururile de minim 6 nopți pentru perioada 01 septembrie – 15 octombrie.

Hotel de două stele cu mic dejun: 315 Lei/pentru 6 nopți/ persoană;

Hotel de trei stele cu mic dejun: 425 Lei//pentru 6 nopți/ persoană;

Hotel de patru stele cu mic dejun: 485 Lei/pentru 6 nopți/ persoană.