Premierul desemnat Lucian Croitoru a anunţat vineri componenţa guvernului cu care se va prezenta în faţa Parlamentului în cursul săptămânii viitoare. În condiţiile în care guvernul de uniune naţională cu care spera să obţină voturile PSD, PNL, UDMR şi ale celorlalte minorităţi nu a fost acceptată, fostul consilier BNR a optat pentru tehnocraţi şi membri PDL.

Lucian Croitoru propune un Executiv mai suplu decât cel cu care coaliţia de guvernământ PDL-PSD a intrat la guvernare după ultimele alegeri parlamentare. În loc de 19 portofolii, Guvernul care se va prezenta pentru validar în faţa celor două camere reunite are doar 14 posturi de ministru.

„Am primit asigurări de la PDL şi de la preşedinte că voi fi învestit o majoritate parlamentară, iar aceste garanţii m-au determinat să continuu în formarea guvernului. Am trimis la Parlament programul de guvernare şi lista de miniştri şi ministere”, a declarat Croitoru.

„Starea financiară a ţării este sub control. Comunicarea FMI că va veni în România e o şansă în plus să evităm un derapaj”, a ţinut să afirme premierul desemnat.

Numele noi din noul guvern sunt: Petru Daniel Funeriu, propus pentru portofoliul care va îngloba Ministerul Educaţiei şi pe cel al Sportului, Cristian Vlădescu – propus la Ministerul Sănătăţii, Emeric Florin Şaghi – la Ministerul Administraţiei, Adrian Rădulescu – la Ministerul Agriculturii şi Bogdan Aurescu – la Externe.

Miniştrii şi ministerele Cabinetului Croitoru

Gheorghe Pogea, Ministrerul Finanţelor

Emeric Florin Şaghi – Ministerul Administraţiei şi Internelor

Radu Berceanu – Ministerul Transporturilor şi Comunicaţiilor

Bogdan Aurescu – Ministrerul Afacerilor Externe

Adriean Videanu – Ministerul Economiei şi Comerţului

Daniel Funeriu – Ministerul Cercetării, Educaţiei, Tineretului şi Sportului

Vasile Blaga – Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului

Mihai Şeitan – Ministerul Muncii

Mihai Stănişoară – Ministerul Apărării

Cătălin Predoiu – Ministerul Justiţiei

Adrian Rădulescu – Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale

Cristian Vlădescu – Ministerul Sănătăţii

Toader Paleologu – Ministerul Culturii şi Cultelor

Sulfina Barbu – Ministerul Mediului

„Şansele noului guvern sunt relativ mari”

Lucian Croitoru crede că „şansele sunt relativ mari” ca Executivul propus de el să treacă de Parlament. „Deşi aparent foarte multe prognoze, analize, verdicte date de diverşi analişti nu creditează Guvernul propus de mine cu şanse destul de mari să treacă de Parlament, eu cred că şansele sunt destul de mari. Eu nu sunt politician şi nici nu vreau să păşesc în politică, logica mea este economică şi financiară, şi cred că Parlamentul va judeca din perspectivă politică, dar şi economică. Şansele noului Guvernul sunt relativ mari să treacă de Pralament”, a spus Croitoru.

FOTO: MediafaxFoto

Te-ar putea interesa și: