Orban a spus că România va susţine unitatea Grupului Prietenii Coeziunii, din care fac parte 14 state europene care beneficiază de fonduri structurale şi Croaţia.

În ceea ce priveşte Politica Agricolă Comună, Orban a spus că România încearcă să obţină o convergenţă mai bună a plăţilor, care să diminueze diferenţele de sume acordate fermierilor din statele vechi din UE şi cele noi. El a spus că Bucureştiul îşi doreşte sume mai mari pentru dezvoltarea rurală.

De asemenea, România va solicita evitarea oricărei legături între rata de absorbţie şi viitoarele alocări.

El a anticipat că negocierile privind bugetul UE vor fi foarte dificile, de aceea mandatul României este elaborat de o manieră flexibilă.

Premierul Victor Ponta a anunţat marţi, în debutul şedinţei Executivului, că ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, urma să prezinte Guvernului o informare legată de poziţia finală a României în privinţa bugetului UE 2014 – 2020.

El a arătat că România are două obiective fundamentale şi anume să beneficieze de fonduri mai mari decât a avut în 2007 – 2013 şi să aibă o altă organizare a modului de utilizare a fondurilor europene.
Sursa: Agerpres