Legea prevede ca sprijinul salarial pentru personalul neclerical angajat în unităţile de cult şi în instituţiile de învăţământ teologic să fie stabilit sub formă de contribuţie lunară la nivelul salariului minim brut pe ţară garantat în plată – 1.050 de lei.

Potrivit actului normativ din anul 2011, sprijinul salarial pentru aceste categorii de persoane s-a stabilit ca şi contribuţie lunară la nivelul valorii de referinţă de 600 de lei.

Dispoziţiile acestei ordonanţe au intrat în vigoare la 1 octombrie 2015.

Tot marţi, şesul statului a semnat decretele privind promulgarea Legii pentru ratificarea Tratatului dintre România şi Republica Kazahstan privind extrădarea, a Legii pentru ratificarea Tratatului dintre România şi Republica Kazahstan privind transferarea persoanelor condamnate, a Legii pentru ratificarea Tratatului dintre România şi Republica Kazahstan privind asistenţa judiciară în materie penală, documente semnate la Bucureşti la 14 noiembrie 2014.

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele pentru promulgarea Legii privind modificarea art. 27 alin. (1) din Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, a Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 26/2011 privind înfiinţarea Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier şi a Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 8/2015 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora. AGERPRES