Patrick Mouratoglou reia colaborarea cu Holger Rune

Patrick Mouratoglou a redevenit antrenorul lui Holger Rune! Jucătorul danez (locul 7 ATP), în vârstă de 20 de ani, a făcut anunțul miercuri, pe 21 februarie. Vestea vine la câteva săptămâni de când a încetat colaborarea cu germanul Boris Becker.

„Sunt entuziasmat să lucrez din nou cu Patrick”, a transmis el într-un comunicat.

„Am avut unele dintre cele mai mari triumfuri ale mele alături de el şi abia aştept să reîncep lupta pentru titluri majore. Am avut o discuţie bună despre cum ar trebui să arate colaborarea noastră şi am căzut de acord asupra a ceva care să creeze condiţiile potrivite pentru performanţele mele”, a adăugat Holger Rune.

La rândul său, Patrick Mouratoglou a anunțat reluarea colaborării cu danezul.

„Sunt încântat să încep o nouă colaborare cu Holger Rune. Ne cunoaştem de când avea 13 ani şi am crezut întotdeauna în potenţialul său. El are obiective măreţe şi la fel şi eu pentru el. Este începutul unei noi aventuri. Ne vedem în Acapulco, Indian Wells şi Miami”, a scris fostul antrenor al Simonei Halep pe Facebook.

Rune și Mouratoglou s-au despărțit la US Open 2023. Atunci, sportivul a constatat că francezul nu-i mai acorda suficient timp. Acum, cei doi vor fi ajutați de danezul Kenneth Carlsen, care a fost clasat pe locul 41 mondial în 1993. Carlsen s-a alăturat echipei tânărului conațional după ce Severin Lüthi și apoi Boris Becker au părăsit corabia la începutul acestui an.

Noua colaborare va începe odată cu turneul de la Acapulco

După cum a anunțat chiar Patrick Mouratoglou, noua sa colaborare cu Holger Rune va începe odată cu turneul de la Acapulco de săptămâna viitoare. Potrivit sursei citate, antrenorul francez va fi figura centrală în echipa de antrenori a lui Rune. Cu toate acestea, va fi însoțit de un staff solid. Kenneth Carlsen, fost jucător de tenis danez, va avea un rol de antrenor „secund”. Mike James va aduce expertiza ca analist de date. De asemenea, Lapo Beccherini, membru al Academiei Mouratoglou, va fi parte din staff cu atribuții bine definite.

Patrick Mouratoglou îl cunoaște pe Holger Rune încă din 2016, când danezul s-a alăturat programului de pregătire al Academiei antrenorului francez. După ce Rune a început să-și demonstreze potențialul la cel mai înalt nivel, Mouratoglou l-a integrat complet în echipa sa, colaborând din octombrie 2022 până în august 2023, cu o scurtă pauză între turneele de la Miami și Monte-Carlo.

Sub îndrumarea lui Mouratoglou, Rune a obținut cel mai important trofeu al carierei, câștigând Mastersul de la Paris într-o finală împotriva lui Novak Djokovic. Danezul a mai ajuns în alte două finale de Masters, la Roma și Monte Carlo, și a atins poziția a patra în clasamentul ATP. Cu toate acestea, principala limitare a primei lor colaborări a fost absența unor rezultate notabile la turneele de Grand Slam.