Activitatea analiştilor este completată şi, chiar în mare parte, înlocuită de sistemele şi programele cele mai moderne computerizate. Aceste programe şi sisteme computerizate permit celor de la Kremlin să urmărească operativ care este opţiunea electoratului şi care este evoluţia situaţiei politice din Rusia, inclusiv evoluţia campaniei electorale pentru Primăria Moscovei.

Gazeta.ru precizează că a aflat despre acest nou sistem din surse de la Kremlin care au preferat să păstreze anonimatul. Acest sistem arată care sunt punctele slabe sau forte ale unui candidat. De exemplu, actualul primar Serghei Sobianin, şi el candidat, nu este văzut ca un potenţial şi real candidat potrivit pentru a conduce Primăria Moscovei.

Campania opozantului rus Aleksei Navalnîi este una destul de agresivă şi a avut în ultima săptămână multe reacţii negative din partea utilizatorilor reţelelor de internet.

Curios este faptul că despre candidatul Partidului Liberal Democrat din Rusia, Mihail Diagterev, nu pomeneşte nimeni şi nici nu scrie nimeni pe internet.
Sistemele computerizate de montiorizare a mass-media şi a internetului se pare că sunt utilizate de mulţi ani de către Administraţia Kremlinului, potrivit unor informaţii. Noile sisteme includ un număr mult mai mare de surse din informare, titrează Gazeta.ru.

Sursa: RADOR