Kovesi este susținută puternic de Parlamentul European, dar și de PNL.

Purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionel Dancă, a precizat că decizia instanței în cazul Laurei Codruța Kovesi arată că secția specială de anchetare a magistraților a comis un abuz prin controlul judiciar.

„Am luat act de decizia instanței de judecată în cazul Laurei Codruța Kovesi, care a revocat măsura controlului judiciar în cazul acesteia impusă de procurorii Secției Speciale de anchetare a magistraților. Practic, judecătorii confirmă suspiciunile potrivit cărora măsurile luate împotriva Laurei Codruța Kovesi au reprezentat un abuz, fiind total nejustificate în raport cu cercetările efectuate. Totodată, acest fapt arată că activitatea Secției Speciale de anchetare a magistraților, instituție a cărei înființare a fost criticată de experții europeni, este concentrată să intimideze la comandă politică magistrații în înfăptuirea actului de justiție”, a declarat Ionel Dancă, printr-un comunicat de presă.

Acesta susține că nu a fost o coincidență faptul că Guvernul PSD-ALDE și europarlamentarii puterii, în tandem cu procurorii Secției speciale au încercat să împiedice ca un român so ocupe funcția de procuror-șef european

„De altfel, acțiunile Secției Speciale s-au suprapus într-un mod deloc întâmplător cu etapele pentru desemnarea viitorului procuror-șef european, poziție pe care un cetățean român are cele mai mari șanse de a o ocupa. Nu a fost o coincidență nici faptul că Guvernul PSD-ALDE și europarlamentarii PSD-ALDE, în tandem cu procurorii Secției Speciale, au făcut tot posibilul ca un român să nu ocupe o poziție de mare prestigiu la nivel european. În acest sens, Partidul Național Liberal va continua demersurile pentru a obține, împreună cu Partidul Popular European, nominalizarea finală a Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European”, a conchis liberalul.