Grupul japonez va ceda pana la sfarsitul lunii martie, o parte din active, respectiv cele implicate in productia de camere foto digitale SLR catre Sony, potrivit unui comunicat al companiei.


Konica Minolta a hotarat retragerea din segmentul camerelor si filmelor foto ca urmare unui proces global de restructurare menit a aduce o crestere a profitabilitatii corporatiei. Astfel, grupul isi va concentra eforturile spre dezvoltarea companiilor profitabile, respectiv diviziile de echipamente de birou si optica.

Sony va dezvolta echipamente foto digitale SLR astfel incat utilizatorii vor putea folosi in continuare accesoriile si echipamentele din seria Maxxum/Dynax, in timp ce Konica Minolta va oferi suport si consumabile pentru echipamentele foto si minilaboratoare pana la sfarsitul lunii martie 2007.


Printre cele mai insemnate realizari in domeniu ale companiei, se numara camera foto Hi-Matic care a fost folosita de astronautul John Glenn la bordul aeronavei spatiale “Frendship 7”, C35AF primul aparat foto cu focus automat, prima camera SLR de mare succes – Minolta 7000.


Sursa: Capital, 19 ianuarie 2006