Klaus Iohannis, pus la zid de PSD! Vasile Dîncu: Mi se pare suspectă această tăcere

Aflat la Digi 24, Vasile Dîncu a precizat că țara trece printr-o criză guvernamentală, nu numai una politică. Potrivit lui, soluția ca un premier să preia interimatul la Ministerul Sănătății nu este o soluție.

 “Soluția cu un premier care e interimar nu e o soluție pentru sistemul de sănătate. Este o criză puternică de natură guvernamentală”, spune acesta.

El a fost întrebat dacă PSD va vota un guvern PNL minoritar. Vasile Dîncu a precizat că nu a fost stabilită o asemenea soluție și că decizia finală va fi luată în funcție de rezultatul discuțiilor din coaliție. În plus, el a declarat că i se pare suspectă tăcerea lui Iohannis.

“Noi am anunțat că nu vom susține un guvern minoritar. Așteptăm ca președintele Iohannis să se pronunțe, este el care a făcut designul acestei forțe politice și mi se pare suspectă această tăcere. În momentul în care își declară falimentul acestei coaliții, atunci președintele are posibilitatea să cheme iar partidele la Cotroceni și să meargă pe altă variantă.

Noi am avut un program de guvernare alternativ și un premier pe care l-am propus. Poate ne reevaluează și pe noi. Dar nu vom intra la guvernare cu un compromis, nu vom intra pe ușa din dos și nu vom susține orice manufactură politică de acest gen.

Ne-am asuma guvernarea dacă am avea programul nostru și premierul nostru, dar cred că e foarte departe această perspectivă”, a afirmat președintele Consiliului Național al PSD.

Despre o posibilă moțiune de cenzură

Președintele Consiliului Național al PSD a mai fost întrebat dacă sunt condiții ca partidul din care face parte să depună o moțiune de cenzură. El a răspuns că dedpunerea unei moțiuni de cenzură ar putea fi o soluție, având în vedere discuțiile privind mortalitatea din cauza Covid-19, dar trebuie să existe date pentru a susține afirmațiile lansate în spațiul public în ultimele zile, a adăugat el.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin