„Fără să vină cu o analiză economică minuţioasă, bazată pe cifre şi şi indicatori economici, şeful statului preferă să adopte politica ieftină şi demagogică practicată de partidele din opoziţia parlamentară.

Tot ceea ce este prevăzut în Bugetul de stat pe 2019, care tocmai a fost votat cu o majoritate clară în Parlament, are la bază îmbunătăţirea nivelului de trai al românilor şi dezvoltarea acestei ţări. Nu este un buget bazat pe promisiuni fără acoperire financiară, iar preşedintele Iohannis ştie acest lucru, dar preferă să se opună doar pentru că este o iniţiativă a actualei guvernări. Genul acesta de politică, practicat în ultima vreme de şeful statului, nu ne arată decât amatorism politic şi disperare în perspectiva alegerilor prezidenţiale”, a declarat europarlamentarul socia-democrat, Claudia Ţapardel.

Aceasta consideră că „aşa-zisa întârziere legată de Buget, despre care vorbeşte preşedintele Klaus Iohannis, este o temă falsă”, iar şeful statului este „ultimul om politic din România care poate vorbi despre întârzieri”, amintind faptul că de mai bine de trei luni, ţara nostră nu are miniştri plini la Dezvoltare şi Transporturi, iar în cazul lui Mircea Drăghici nici până acum nu se ştie motivul pentru care a fost respins.

„Klaus Iohannis a folosit tot felul de tertipuri pentru a întârzia iniţiativele Guvernului. Nici măcar o decizie defintivă a Curţii Constiţionale, care îl obliga să motiveze refuzurile legate de miniştri, nu l-au făcut pe şeful statului să intre în normalitate. Aşadar, este cel puţin hilar să îl vezi tocmai pe preşedintele Iohannis plângându-se de întârzieri”, susţine Claudia Ţapardel.
Ţapardel a mai spus că şeful statului a preluat discursul Opoziţiei, şi a lăudat PNL pentru faptul că datorită acestui partid a fost majorată alocaţia pentru copii, ceea ce este fals. Amendamentul propus de un deputat PNL şi votat în plen nu a avut nicio fundamentare bugetară, dar coaliţia PSD-ALDE a găsit soluţia pentru a pune în aplicare majorarea alocaţiei copiilor, mai precizează europarlamentarul PSD.
„În loc să critice iniţiativele de la buget care nu se bazează pe surse de finanţare, aşa cum spune legea, preşedintele Iohannis legitimează astfel de acţiuni iresponsabile. Oricine poate veni mâine să propună tot fel de majorări ale veniturilor fără să spună şi de unde pot fi luaţi bani. Din păcate, din motive pur electorale şi de oportunism, Klaus Iohannis încurajează astfel de iniţiative. Culmea este că tocmai cei care au susţinut majorarea alocaţiei, în final au dat un vot negativ Legii Bugetului”, mai spus Ţapardel, citată de Realitatea.ro.

 

Bugetul pentru 2019 pune accentul pe investiţii şi nu le ‘neglijează’, aşa cum în mod eronat se afirmă de către preşedintele României, mai spus europarlamentarul PSD.
‘Bugetul investiţiilor a fost majorat cu 15,7 miliarde de lei faţă de anul trecut, din care 6 miliarde se adaugă direct la bugetul pentru infrastructura de transport. Bugetul educaţiei creşte cu 47% faţă de 2018, iar Sănătatea primeşte o majorare de 84%. Preşedintele Klaus Iohannis are cu siguranţă aceste cifre pe masă, dar preferă să inventeze o altă realitate şi să pregătească terenul pentru respingerea Bugetului. Românii trebuie să ştie că orice amânare a aplicării Bugetului, din cauza preşedintelui Klaus Iohannis, înseamnă întârzieri şi blocaje în economie, iar consecinţele negative le vor suporta toţi românii’, a declarat Claudia Ţapardel.