Preşedintele SUA, Joe Biden, s-a întâlnit luni, cu ocazia summitului NATO de la Bruxelles, și cu președintele României. Klaus Iohannis. În urma întâlnirii, șeful statului a anunțat că a purtat două discuții cu omologul său american, invitându-l de asemenea să efectueze o vizită în România.

Klaus Iohannis susține că prima discuție purtată cu Joe Biden, dar și cu președintele Poloniei a fost pentru asigurarea unui parteneriat strategic foarte solid.

În acest context, potrivit șefului statului, Biden a asigurat că se va implica în mod deosebit pentru a sprijini atât România cât și Polonia.

„Am avut două discuţii scurte cu preşedintele Biden. Prima a fost chiar la început unde împreună cu preşedintele Poloniei Andrezej Duda am ţinut să îl salutăm pe preşedintele Biden. Am dorit să ne asigurăm că în continuare avem un parteriat strategic foarte solid. Preşedintele Biden ne-a asigurat că se implică în mod deosebit şi foarte mult pentru a sprijini România şi Polonia, pentru a îmbunătăţi această relaţie”, a spus Klaus Iohannis, în cadrul unei conferințe de presă.

Joe Biden, invitat în România

În ceea ce privește cea de a doua discuție, aici, șeful statului l-a invitat pe omologul său american în România. El susține că Joe Biden a fost de acord în legătură cu organizarea unei astfel de întâlniri, asigurându-l că parteneriatul cu SUA va fi unul și mai stabil.

„În cea de-a doua discuţie scurtă, l-am invitat în România, i-am spus că îmi doresc să continuîm discuţia foarte bună pe care am început-o în 2015, atunci cu vicepreşedintele Biden. A fost perfect de acord să încercăm să organizăm o astfel de întâlnire şi m-a asigurat încă o dată că e foarte dedicat acestui parteneriat. Ne dorim să întărim parteneriatul cu SUA.

„Trebuie să înțelegem ce mesaj am dat noi azi de la sediul NATO. Intrăm după un an pandemic. Sunt convins că vom lucra bine în NATO. O să fim uniți”, a mai spus Klaus Iohannis.