Klaus Iohannis se află în campanie electorală pentru referendum. Probabil acesta își dorește să crească procentele PNL la europarlamentare, în contextul alegerilor din toamnă, când speră să câștige un al doilea mandat.

Președintele României se grăbește să anunțe și sfârșitul PSD după alegerile europarlamentare, deși sondajele arată contrariul.

”Cred că după europarlamentare și după referendum se va coagula o nouă viziune în politica românească, o viziune care va mătura definitiv acest PSD și va arunca la coșul de gunoi al istoriei această guvernare eșuată a PSD.”, a spus Klaus Iohannis, care probabil se gândește la o unificare a dreptei care să-l susțină la alegerile prezidențiale.

”Trebuie să spunem lucrurilor pe nume și să vedem că avem infractori care încearcă să îndoaie justiția. Avem infractori în fruntea statului. Aceștia încearcă să schimbe justiția pentru ei, pentru interesul lor personal.

Oamenii nu reacționează suficient. Unii oameni încă un înțeleg că ceea ce fac PSD-iștii îi afectează pe toți, pe fiecare în parte. Unii cred că asta este, așa, o chestie care se întâmplă la București. Nu! Nemerniciile făcute de PSD-iști în justiție ne afectează pe toți.

Pentru aceste mârlănii, pentru aceste atacuri la justiție veți plăti voi, toți românii pentru că calitatea vieții va scădea semnificativ. De aceea am convocat acest referendum, nu pentru că n-aveam ce să fac, aveam ce să fac. Am convocat acest referendum pentru a da șansa românilor să dea un răspuns clar PSD-iștilor, să înțeleagă PSD-iștii că România este o țară cu oameni care-și doresc stat de drept, o economie funcțional.”, a mai spus Klaus Iohannis.