Klaus Iohannis a atacat dur PSD pe care îl acuză că face tot ce îi stă în putere pentru a boicota referendumul. În acest context, președintele a vorbit și despre ce se întâmplă în aceste zile în PSD.

Întrebat cum privește abordarea premierului Viorica Dăncilă în privința remanierii miniștrilor, Iohannis a spus că este soluția corectă. Declarația președintelui o poziționează pe Viorica Dăncilă în opoziție cu Liviu Dragnea, cel care își dorea o restructurare a Guvernului.

”În privința remanierii abordarea premierului mi se pare corectă (…) Nu am mai vorbit cu premierul Dăncilă”, a spus Iohannis.

Președintele a spus că nu crede că Dragnea își va anunța candidatura la Președinție.

Iohannis a făcut și un anunț în premieră. El a spus că nu va mai acorda un nou mandat de premier pentru PSD, în cazul în care Viorica Dăncilă va fi demisă, ca urmare a tensiunilor tot mai mari dintre ea și Liviu Dragnea.

„Pot să vă spun, chit că nu vorbim de asta acum, că PSD nu va primi încă o nominalizare de la mine. Să înțelegem că alegerile vor schimba spațiul politic românesc.”, a spus Iohannis.