Retailerul german Kaufland şi-a anulat planurile de extindere în Australia şi se va concentra în schimb pe pieţele sale europene de bază, a anunţat Frank Schumann, directorul general al Kaufland International, pentru un ziar australian, transmite Reuters.

Aproximativ 200 de angajaţi au fost informaţi miercuri de această decizie, cu asigurări că li se va oferi „pachete generoase”, conform publicaţiei australiene.

Kaufland urma să deschidă magazine în Australia în 2021

„Aceasta nu a fost o decizie uşoară pentru noi. Întotdeauna ne-am simţit bine veniţi în Australia. Vrem să mulţumim angajaţilor noştri şi să ne cerem scuze pentru perturbările cauzate de această decizie”, a declarat Frank Schumann.

Compania îşi anunţase planul de a lansa magazine în Australia anul viitor, iar site-ul său făcea reclamă pentru locuri de muncă, notează Agerpres.

Acţiunile rivalilor, în creştere

Acţiunile rivalilor australieni Woolworths Group şi Coles Group au urcat fiecare cu aproximativ 3% după publicarea informaţiei.

Oficialii Kaufland nu au răspuns imediat solicitărilor Reuters de a comenta anularea planurile de extindere în Australia.

Kaufland are o prezenţă importantă pe piaţa din ţara noastră, cu 127 de magazine, fiind liderul pieţei de comerţ alimentar din România.