Judecătorul Mircea Puşcaş a scăpat de acuzaţii. Achitarea sa a ramas definitiva prin neatacare. Aceasta fusese pronuntata de catre judecatorul Lucian Mihaita Marian de la Curtea de Apel Cluj.

Mircea Puşcaş a scăpat de acuzaţii

PCA Cluj a facut apel doar fata de ceilalti trei inculpati din dosar, si ei achitati la fond. Al cincilea inculpat n-a mai apucat sentinta. A murit cu o luna inainte, la varsta de 50 de ani.

Sfarsitul lunii aprilie 2021 a venit cu o veste mare pentru fostul judecator Mircea Puscas, de la Curtea de Apel Oradea. Mai exact, a ramas definitiva achitarea pe care a primit-o la inceputul aceleiasi luni din partea magistratului Lucian Mihaita Marian de la Curtea de Apel Cluj, intr-un dosar al Directiei Nationale Anticoruptie.

Este vorba despre o cauza in care Puscas si patru oameni de afaceri fusesera trimisi in judecata, afaceristii fiind acuzati ca ar fi incercat sa-l mituiasca pe magistrat pentru o solutie favorabila intr-un dosar.

Rechizitoriul nr. 59/P/2012 a fost trimis in instanta in august 2013, fiind semnat de catre procurorul Marius Iancu, predecesorul lui Ciprian Man la sefia DNA Oradea. Confirmarea a venit din partea procurorului Lucian Papici, care conducea la vremea respectiva Sectia I din DNA Central.

Dezvaluirea privind ramanerea definitiva a achitarii lui Puscas a fost facuta vineri, 28 mai 2021, de catre site-ul Bihorjust.ro.

Portalul arata ca PCA Cluj a declarat apel la Inalta Curte numai in privinta a trei inculpati: Petru Cocian-Iepan, Mihai Halas si Mihaita Teleptean, oameni de afaceri pe care DNA ii acuza de mituirea lui Puscas.

Al patrulea, Ioan-Adrian Mihai, a decedat. A murit cu circa o luna inainte de sentinta judecatorului Lucian Marian, la varsta de numai 50 de ani.