Adriana Stoicescu, judecătorul Tribunalul Timiș a anunțat că Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a decis sancționarea acesteia pentru faptul c ar fi dus la atingerea independeței procurorilor.

„Sectia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a constatat, admitand o cerere a unei asociatii de procurori, ca am adus atingere independentei procurorilor si s-a pronuntat printr-o hotarare asupra afirmatiilor mele, un judecator al acestei marete tari europene, incalcand flagrant prevederile privind separatia carierelor”, anunță judecătoarea, potrivit flux24.ro.

Aceasta a mai adăugat că a atacat hotărârea însă, Curte de Apel Timișoara i-ar fi respins cererea, susținând că este lipsită de interes. Totodată, ea a mai adăugat că nu înțelege cum procurorii au dreptul să constate faptul că un judecător le încalcă independența.

”Dormi în pace, Românie!”

Totodată, ea a mai adăugat că în timp ce este sancționată, alți procurori DNA, care doreau să ”cumințească definitiv judecătorii”, sunt absolviți de orice vină. În acest context, judecătoarea Adrian Stoicescu s-a arătat dezamăgită de decizia instanței.

„Am atacat aceasta hotarare, iar Curtea de Apel Timisoara a respins cererea mea, calificand-o ca lipsita de interes. La recursul formulat la ICCJ, Consiliul Superior al Magistraturii a formulat intampinare, prin care solicita, prin vocea unui judecator, presedinte al Consiliului, respingerea recursului formulat de aparatorul meu.

Din doua una: ori eu nu mai sunt normala… ori eu nu sunt normala. In tara procurorilor, acestia au dreptul sa constate ca un judecator le incalca independenta, iar eu, un biet judecator, nu merit sa fiu aparat de garantul independentei justitiei.

In schimb, dau cu subsemnatul la Inspectia Judiciara pentru, in ultima vreme, fiecare cuvintel…

In acest timp, fostii procurori DNA, care doreau sa cuminteasca definitiv judecatorii, sunt absolviti de orice vina. Dormi in pace, Romanie!”, a mai adăugat aceasta.