"Ne apropiem de cifra de 20.000 de SRL-D, în total în acest moment sunt 19.775 înfiinţate (la data de 27 aprilie 2015 – n.r.). De anul trecut, de când am ridicat acel prag maxim al întreprinzătorului debutant, de 35 de ani, în fiecare lună se formează 1.000 de firme ale întreprinzătorilor debutanţi. În anii trecuţi ritmul de creştere era de 300 de firme pe lună", a spus Florin Jianu.

Din cele 19.775 de SRL-D înfiinţate, 19.322 sunt în funcţiune, iar 453 sunt radiate. În ceea ce priveşte distribuţia geografică a acestora, cele mai multe sunt înfiinţate în judeţul Cluj – 2.530, pe locul secund se află Bucureşti – 2.398, iar pe trei Timiş cu 1.385 SRL-D.

După obiectul de activitate, clasamentul arată că 819 de SRL-D se ocupă de transporturi rutiere de mărfuri, 816 de lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale şi 813 de întreţinerea şi repararea autovehiculelor.

"Ceea ce am cerut primului-ministru şi Guvernului este ca în noul Cod Fiscal să modificăm această lege şi să avem un impozit zero pentru întreprinzătorii debutanţi pe o perioadă de doi ani, cu obligativitatea să angajeze doi oameni. Statul oricum va câştiga din impozitele pe salarii ale celor doi angajaţi", a afirmat Florin Jianu.

De asemenea, acesta a spus că este nevoie ca propunerea de impozitare fixă, pe trimestru, plus 3% din cifra de afaceri dacă nu au angajaţi, să fie coroborată cu o perioadă de graţie.

"Nu poţi să obligi în acest moment o firmă care nu are angajaţi să plătească o rată fixă de 1.530 de lei pentru că o omori. Cine nu îşi doreşte să aibă angajaţi? Peste 90% dintre firmele care nu au angajaţi se află în această situaţie pentru că nu îşi permit, nu pentru că nu vor", a adăugat Florin Jianu.

Florin Jianu a participat, miercuri, la conferinţa de lansare a proiectului multi-regional "ANTREPRENOR – Idei de afaceri de succes şi dezvoltarea antreprenoriatului în regiunile Bucureşti-Ilfov şi Sud-Vest Oltenia". AGERPRES