Israel le-a cerut cetăţenilor să părăsească cât mai rapid posibil Turcia, ridicând nivelul alertei de călătorie după atentatele care au lovit zona comercială a Istanbulului pe 19 martie, în care au fost ucişi şi trei israeliţi, transmite Reuters.

Tel Aviv-ul susţine că riscul repetării unor astfel de atacuri rămâne destul de ridicat, întrucât Turcia este extrem de vulnerabilă în faţa jihadiştilor Statului Islamic.

Nivelul alertei de călătorie în Turcia a fost ridicat de autorităţile israelien la 2, adică o posibilitate mare de atentate teroriste asupra unor atracţii turistice din partea Statului Islamic sau a unor grupări similare.

Potrivit avertizării de călătorie, cetăţenii israelieni ar trebui să evite orice călătorie în Turcia, iar dacă se află pe teritoriul statului să plece cât mai rapid posibil.

Autorităţile turce au precizat că bilanţul celor răniţi în atacul sinucigaş cu bombă din Istanbul la 36 de persoane, dintre care 7 se află internate în stare critică. De asemenea, 12 cetăţeni străini au fost răniţi, printre care se numără şi trei israeliţi, după ce un atacator sinucigaş şi-a detonat bomba în faţa unui doner kebab din zona aglomerată a pietonalei Istiklal, ucigând 5 persoane.