‘Noi, dacă vrem să trăim mai bine, trebuie să producem mai mult, mai bine, mai eficient, să crească producția, să avem mai multă inovaţie, să dovedim un mai mare spirit antreprenorial, să investim mai mult, să consumăm mai mult pe baza unei producţii mai mari’, a spus guvernatorul BNR,.

Mugur Isărescu a precizat că fondurile trebuie distribuite echilibrat la nivelul statului, astfel încât să fie păstrat un anume echilibru social, dar în acelaşi timp să încurajeze munca, spiritul antreprenorial, inovaţia.

‘Trebuie să protejăm pături defavorizate, pe cei în vârstă, dar distribuţia se face tot timpul dintr-o plăcintă pe care o producem, nu putem distribui mai mult decât producem. Am fi putut şi mai putem face cu anumit limite, ne împrumutăm din exterior, luăm, economisim, luăm produse şi facem anumite deficite. Am acumulat o datorie publică, nu foarte mare, ce a ajuns la 30 la sută, avem şi datoria privată. Populaţia s-a îndatorat, banii trebuie daţi înapoi, deci soluţia nu e în distribuţie şi împrumuturi, în a stimula producţia’, a explicat guvernatorul BNR.

Te-ar putea interesa și: