Conform surselor AP, prin aceasta s-ar explica apariţia mai multor camioane în ultimele zile în perimetrul sitului nuclear. Potrivit acestora, încercările de a testa un detonator cu neutroni pot avea loc numai în cadrul programului de dezvoltare a armelor nucleare.

Iranul va permite experţilor AIEA să efectueze o vizită la baza militară Parchin, situată la 30 de kilometri sud-est de Teheran, a declarat, marţi, reprezentantul iranian la AIEA, Ali Asghar Soltanieh, citat de agenţia locală Isna, preluată de Xinhua.
În a doua jumătate a lunii februarie, o delegaţie a AIEA a efectuat o inspecţie în Iran, dar atunci nu i-a fost permis vizitarea instalaţiei de la Parchin.Autorităţile iraniene au spus iniţial că o vizită la instalaţiile nucleare nu este inclusă în programul delegaţiei de experţi, iar apoi a susţinut că specialiştii AIEA au refuzat ei înşişi să se deplaseze la Parchin.

În ultimele săptămâni, media internaţionale au scris în repetate rânduri că Israelul ar fi luat deja decizia cu privire la desfăşurarea unei operaţiuni militare împotriva programului nuclear al Republicii Islamice, care, în opinia occidentalilor, ar avea ca scop final crearea bombei nucleare.
Sursa: Agerpres