Într-un interviu acordat joi, în cadrul emisiunii de la Radio Dobrogea, IPS Teodosie a venit cu clarificări după ce tot joi, în cursul dimineții, s-a prezentat la Poliţia Constanţa.

Întrebat despre vizita pe care a făcut-o la Poliție, acesta susţine că era vorba de un denunţ din partea unei persoane în legătură cu cărţile pe care le-a scris, IPS Teodosie menţionând că acuzaţiile sunt mincinoase.

Totodată, el a mai explicat că a fost invitat în calitate de martor, însă când a ajuns acolo și-a dat seama că este vorba despre cu totul altceva. IPS Teodosie susține că a mai auzit câte ceva despre ce ”i se pregătea” însă nu credea că informațiile sunt reale.

De ce a fost chemat acesta la Poliție?

„Am fost invitat în calitate de martor şi am constatat cu totul altceva. De fapt, era un denunţ calomnios din partea unei persoane care a cerut referinţe despre cărţile pe care le-am scris. Şi i s-au dat referinţe. Nu a fost mulţumit. Astăzi, am constatat că persoana care a cerut acele explicaţii pentru cărţile mele a depus un denunţ calomnios.

Auzisem ceva din mai multe cercuri că nu ştiu ce mi se mai pregăteşte, nu credeam că e real, dar astăzi am constatat că este real ceea ce se pregăteşte şi, iată, nu eram martor deloc. Era o şicană pusă la cale în mod ilicit de o persoană care în mod oficial a formulat denunţul calomnios ca o plângere penală”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

Având în vedere acuzațiile aduse, IPS Teodosie a precizat că mai departe, își dorește să acționeze în instanță persoana care a făcut astfel de mărturii mincinoase.

IPS Teodosie va merge în instanță

Totodată, el a subliniat și faptul că ”acţiunea acestui cetăţean este una ilicită”, iar cei implicați vor fi trași la răspundere pentru calomniile care i-au fost aduse.

„De aceea, am angajat deja pe avocatul Cuculis care imediat după ce se va închide dosarul acesta, la care am fost citat ca martor, unde am făcut deja dovada că acuzele sunt mincinoase, va depune în numele meu o plângere penală pentru denunţ calomnios şi inducerea în eroare a organelor judiciare.

Este clar că acţiunea acestui cetăţean este una ilicită şi se vor face toate demersurile şi va fi tras la răspundere cel ce se ţine de asemenea demersuri şi calomnii la adresa mea. Nu am nicio frică. M-am şi mirat, părea cumva să mă intimideze cel ce mă ancheta. I-am spus, domnule, stai liniştit, opera aceasta nu mi-a trebuit pentru titlul pe care mi l-a acordat Preşedinţia, mi-a trebuit chiar pentru titlul de profesor. Nu puteam fi promovat profesor fără aceste cărţi”, a precizat IPS Teodosie.