Doi ani consecutivi în care Ion Țiriac a dat lovitura cu o afacere unde  implicarea sa este minimă. Allianz Țiriac(AZT), unul dintre liderii pieței asigurărilor a anunțat, pentru al doilea an la rând, un profit record, care poate să îi aducă celui mai bogat român peste 44 de milioane de lei. Țiriac ocupă, de trei ani , prima poziție în top 300 Cei mai bogați români, realizat de Capital. 

Dacă nemții de la Allianz, acționarii majoritari și partenerii lui Țiriac în AZT, vor merge iar pe politica de distribuire de dividende, Țiriac ar urma să încaseze, proporțional cu numărul de acțiuni pe care le deține, 45% din profitul care, potrivit calculelor Capital,a depășit 135 de milioane de lei, anul trecut.

Șeful executiv al Allianz Țiriac, Virgil Șoncutean, a arătat, la o conferință de presă, că firma pe care o conduce a obținut, în 2018, un profit cu 4% mai mare decât în 2017. Cum în 2017 profitul operațional a fost de circa 130 de milioane de lei, înseamnă că în 2018 a depășit 135 de milioane de lei.  

În 2017, rezultatul net al companiei a fost de 97 de milioane de lei, iar, dacă anul acesta raportul dintre profitul operațional și rezultatul net se menține, înseamnă că va fi un profit net de circa 98-99 milioane de lei. Dacă acesta va fi repartizat acționarilor, Țiriac ar urma să încaseze circa 44 de milioane de lei.

Compania Allianz Țiriac, liderul tradițional al pieței de asigurări din România și compania care realizează an de an cele mai mari profituri în domeniu, a luat naștere după ce grupul german Allianz, unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Europa, a achiziționat 55% din acțiunile Asigurări Ion Țiriac.

Deși a declarat în mai multe rânduri că este legat sentimental de această afacere și că va lăsa nepoților acțiunile pe care le mai are la AZT, implicarea lui Țiriac în activitatea operațională a firmei a devenit una minimă, după ce nemții de la Allianz au preluat controlul și, mai ales, după ce CEO al companiei nu a mai fost Cristian Constantinescu, omul alături de care Țiriac și-a ridicat firma de asigurări.