Iohannis va pleca spre Kiel.

”Preşedintele României se va afla la Kiel, în Germania. Motivul prezenţei este faptul că va primi premiul Herman Ehlers 2016”, a anunţat purtătorul de cuvânt la preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi, citat de Mediafax.

”Este un premiu care este acordat domnului preşedinte din partea fundaţiei cu acelaşi nume pentru merite deosebite în sprijinirea statului de drept şi a luptei împotriva corupţiei. Este un premiu prestigios, unul dintre cele mai importante premii germane”, a mai spus Mădălina Dobrovolschi.

Ea a precizat că fundaţia care oferă premiul poartă numele fostului preşedinte al Parlamentului german între 1950-1954, iar distincţia a mai fost oferită de-a lungul timpului ”multor personalităţi de vârf din politică tocmai pentru că au promovat valorile libertăţii şi democraţiei”, printre care fostul cancelar german Helmut Kohl şi actualul preşedinte al Comisiei Europene, Jean Claude Junker. ”Este o fundaţie care promovează educaţia civică în spiritul libertăţii şi democraţiei”, a mai adăugat Dobrovolschi.

Iohannis a trimis recent ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a lui Petre Tobă. Preşedintele Klaus Iohannis a trimis joi ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a lui Petre Tobă.

"Preşedintele Klaus Iohannis a transmis joi ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a domnului Tobă Petre, ministrul Afacerilor Interne în perioada noiembrie 2015 – septembrie 2016, pentru faptele ce fac obiectul dosarului penal nr. 280/P/2016 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispoziţiilor art. 109 alin. (2) din Constituţia României, republicată, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi Deciziei Curţii Constituţionale nr. 270/2008", a informat Administraţia Prezidenţială.

Te-ar putea interesa și: