“Am fost informat despre aceste abordări media (n.r. – înregistrările cu procurorii) şi cred că este bine să se verifice. Din informaţiile mele se fac verificări şi în interiorul DNA. De asemenea, CSM se ocupă de anumite aspecte şi am luat act de faptul că ministrul Justiţiei a solicitat o inspecţie de management atât la Parchetul General, cât şi la DNA. Aceste demersuri vor clarifica toate aceste aspecte. În ceea ce priveşte activitatea Parchetului General şi a DNA şi m-am exprimat de mai multe ori – eu sunt foarte mulţumit de activitatea acestor instituţii şi de conducerea acestor instituţii. Am auzit prea multe interceptări, ascultări, interpretări ca să cred în ele. Cei îndrituiţi de lege vor face verificările de rigoare şi vom afla”, a arătat şeful statului. 

În opinia acestuia, nu este niciun motiv de suspendare a conducerii instituţiilor menţionate şi “nici nu este afectat statul de drept”.

Kovesi la CSM: Nu îmi dau nicio demisie

‘Nu este vorba de niciun conflict, e o cerere prin care am cerut un aviz consultativ în vederea revocării a doi procurori care lucrează în DNA. (…) Am cerut revocarea a doi procurori, conform procedurii. Nu pot să detaliez motivele. (…) Nu este nicio tensiune, activitatea se desfăşoară normal. Sunt peste 160 de procurori în DNA, aici vorbim de propunerea de revocare a doi procurori din DNA’, a afirmat Kovesi.

Întrebată dacă îşi va da demisia din funcţie, aceasta a negat, spunând că nu are motive. ‘Nu, nu îmi dau nicio demisie, nu am motive’, a susţinut şefa DNA.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) discută marţi cererea procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, de revocare din funcţie a procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru Iorga, dar şi solicitările de încetare a activităţii formulate de anchetatorii Adrian Ţîrlea şi Doru Văcaru

AGERPRES