În prezența a aproximativ 1500 susținători, printre care și liderii PNL, Klaus Iohannis și-a depus candidatura pentru al doilea mandat de președinte, anunțând că a reușit să strângă peste 2.2 milioane de semnături.

„Am depus peste 2 milioane și 200 mii semnături ale românilor care susțin această candidatură. Este un număr imens și acest lucru mă bucură foarte foarte mult. Sunt foarte bucuros că s-a reușit această acțiune de strângere de semnături, evident prin și cu sprijinul PNL și a celor care au dorit să fie alături de noi,” a anunțat Iohannis.

Președintele Iohannis susține că alegerile prezidențiale vin într-un moment dificil pentru România, când trebuie reparat tot ce a stricat PSD.

„Este o perioadă complicată pentru România și este nevoie de o muncă imensă pentru a repara tot  ce a stricat PSD în acești aproape 3 ani. Este nevoie însă și de modernizarea României. Este nevoie de spitale, de autostrăzi, de școli curate, de o administrație care are în centrul ei cetățeanul și nu aparatul funcționăresc. Toate acestea trebuie reclădite și trebuie să înțelege cu toții că acest lucru poate să fie denumit simplu: România normală. Ceea ce îmi doresc eu pentru țara mea este o Românie normală, ceea ce înseamnă instituții funcționale, respectarea cu strictețe a drepturilor cetățenești. România normală este cea din care tinerii nu vor să mai plece iar mulți dintre cei care au plecat vor să se întoarcă cu drag și cu speranță,” adaugă Iohannis.

Mai mult decât atât, vorbind despre primul său mandat, Iohannis susține că a făcut tot ce a fost posibil, prin mijloace democratice, pentru a bloca acțiunile rău intenționate ale PSD.

„Trebuie să vedem imensa pagubă realizată de PSD. Pot spune acum, la final de mandat, că am reușit prin mijloacele constituționale să previn foarte multe din stricăciunile planificate de PSD. Chiar recent am avut o reușită notabilă, foarte frumoasă: Când am reușit la referendumul din 26 mai, împreună cu 6.5 milioane de români, să oprim distrugerea justiției planificată și pusă parțial în operă deja, de PSD.

Întrebat dacă nu putea face mai mult în primul mandat, Iohannis susține că arhitectura statului nu i-a permis mai mult, ba chiar că a făcut uz de toate mijloacele democratice:

„Când spun că PSD trebuie îndepărtat de la putere, trebuie îndepărtat prin mijloace democratice, nu altfel,” a completat Iohannis.

Nu în ultimul rând, președintele României face și o promisiune și anume că următorul guvern va fi construit nu altfel decât în jurul PNL.

„Sunt dispus să conduc munca din următorii ani. Știu ce trevuie făcut și împreună cu un guvern pro-european, un guvern ales democratic, care se va constitui fără îndoială în jurul PNL, vom face această muncă. Vom face această muncă pentru români. Îmi doresc acest al doilea mandat pentru a conduce această muncă de modernizare, europenizare, normalizare a României,” a conchsi Klaus Iohannis.