Prezent la Cincu, şeful statului a fost întrebat dacă achiziţia de rachete tip Patriot tensionează relaţia cu Federaţia Rusă. 

„În primul rând, trebuie să vedem pentru ce se fac aceste achiziţii. Noi nu ne pregătim să atacăm pe nimeni. Noi ne pregătim să fim mai bine dotaţi, ca armata noastră să beneficieze de dotări moderne, eficiente. Este un lucru absolut necesar şi aceste dotări nu sunt gândite pentru a ataca pe cineva. Ele sunt gândite pentru a ne apăra, pentru a garanta securitatea românilor în România”, a arătat Iohannis

În ceea ce priveşte o eventuală aderare a Ucrainei la NATO, şeful statului a afirmat că acest subiect va fi discutat când această ţară îşi va anunţa intenţia. 

„Aceasta este o chestiune pe care cu greu am putea să o discutăm astăzi, dar constatăm cu toţii că militarii ucraineni au dorit şi au putut astăzi să participe la acest exerciţiu. Dacă Ucraina va dori sau nu va dori să devină aliat NATO este o chestiune care se va discuta atunci când Ucraina îşi exprimă dorinţa în vreun fel”, a precizat şeful statului. 

Preşedintele Iohannis a fost prezent la Cincu, unde s-a desfăşurat exerciţiul Saber Guardian 2017. 
Sursa: Agerpres