Numărul cazurilor noi de infectare a scăzut în România, iar restricţiile au fost ridicate rând pe rând. Nu este de ajuns, spune preşedintele Klaus Iohannis.

Iohannis, anunţul momentului

Preşedintele Klaus Iohannis face anunţul momentului. Le-a dat ordin primarilor şi tuturor autorităţilor locale, indiferent de partid, să încurajeze şi să sprijine campania naţională de vaccinare. Doar aşa se poate imuniza toată România.

“Primarii şi alte autorităţi locale indiferent de culoarea politică să se implice în campania naţională de vaccinare. Să actionăm mai intens in zona rurală.

Acolo e mai dificil. Oamenii sa fie informaţi. Să se meargă din poartă în poartă şi să se spună că e important să se vaccineze. Aşa creştem ritmul de imunizare în rural. Autorităţile locale cu toate mijolocacele sa le faciliteze vaccinarea.

Obiectivul campaniei e pe termen scurt să reducem număprul imbolnăvirilor, spitalizărilor şi deceselor. Pe termen medicu e să atingem pragul critic de imunitate. Să stopăm transmiterea comunitară.

Unele persoane pot considera că ce a fost mai greu a trecut şi că nu mai trebuie să se imunizeze. Riscul pentru cei nevaccinati e unul ridicat. Nu ezitati să vă vaccinaţi.

Reîntoarcerea elevilor la şcoală e o prioritate. Deciziile s-au luat pe scenarii legate de incidenţă şi rata de infectare.

În privinţa evenimentelor culturale trebuie să găsim soluţii pentru redeschiderea evenimentelor în exterior, dar şi în interior. Mă bucur că sunt proiecte pilot şi artiştii să-şi reia curând activitatea cât mai larg.

Sunt proiecte foarte bune pregătite şi în săptămânile care urmează campania de vaccinare va avea forme atractive. Să-i convingem pe majoritatea românilor să se vaccineze”, a spus Iohannis, după o întâlnire cu cei mai importanţi miniştri din Guvernul condus de către Florin Cîţu.