Investiţia este parte a programului de modernizare a infrastructurii de depozitare, care vizează construirea a trei depozite noi şi modernizarea unui număr de trei depozite.

"O reţea modernă de depozite ne va ajuta, pe de-o parte, să reducem costurile şi să creştem eficienţa activităţilor noastre, dar şi să asigurăm în continuare clienţilor noştri produse la cele mai înalte standarde europene. Până acum am investit în total circa 100 milioane de euro pentru construcţia a trei depozite noi, la Jilava, Brazi şi Işalniţa şi modernizarea celui de la Bacău", a declarat, în comunicat, Neil Anthony Morgan, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activităţile de Rafinare şi Marketing.

Toate cele patru depozite sunt complet automatizate şi respectă normele şi standardele româneşti şi europene în domeniu, se precizează în comunicatul citat. Acestea au o capacitate totală de depozitare de 65.000 metri cubi (Jilava: 27.000 mc, Brazi: 8.000 mc Işalniţa: 11.000 mc, Bacău: 19.000 mc).

Depozitul Bacău este prevăzut cu unităţi de recuperare a vaporilor pentru a minimiza emisiile de hidrocarburi, sisteme de colectare a apei uzate, sistem de protecţie împotriva incendiilor prevăzut cu dispozitive automate de alarmare şi avertizare în caz de incendiu precum şi un sistem de control automat şi administrare a procesului tehnologic şi a întregii activităţi din depozit, se mai arată în sursa citată