Potrivit unui comunicat al Intesa, în prezent, Intesa Sanpaolo operează în România cu două entităţi, respectiv Intesa Sanpaolo Bank, care are peste 30 de unităţi în întreaga ţară, şi reţeaua de unităţi a fostei sucursale Veneto Banca, cu peste 20 de unităţi. 

"Lucrez şi trăiesc în România de mulţi ani şi sunt sigur că această achiziţie va contribui la dezvoltarea în continuare a bunelor relaţii de afaceri dintre Italia şi România", a declarat Marco Capellini, CEO al Intesa Sanpaolo Bank România SA. 

Intesa Sanpaolo oferă servicii către 11,1 milioane de clienţi printr-o reţea de peste 3.900 de unităţi în Italia, având cote de piaţă de cel puţin 12% în majoritatea regiunilor italiene. 

Duminică, Italia a început închiderea celor două bănci veneţiene într-o tranzacţie care ar putea costa statul până la 17 miliarde de euro (19 miliarde de dolari), activele viabile urmând să ajungă la Intesa, cel mai mare grup bancar italian de retail. 

Guvernul de la Roma va plăti Intesa 5,2 miliarde de euro (5,82 miliarde de dolari) pentru preluarea activelor viabile ale celor două bănci regionale. 

Intesa a anunţat, la începutul acestei săptămâni, că planificata achiziţie a activelor viabile ale celor două bănci care se confruntă cu probleme financiare – Veneto Banca şi Popolare di Vicenza – ar putea duce la închiderea a aproximativ 600 de sucursale şi renunţarea la aproximativ 3.900 de angajaţi, printr-un program de plecare voluntară, transmit Bloomberg, AP şi Reuters.

AGERPRES