Intel Corporation a anunţat semnarea unui acord pentru achiziţionarea companiei Havok Inc., principalul producător de aplicaţii şi servicii software interactive pentru industria jocurilor electronice şi a cinematografiei. După finalizarea tranzacţiei, Havok va deveni subsidiară a Intel Group.

Achiziţia Havok Inc. va permite profesioniştilor din industria animaţiei digitale şi a jocurilor electronice să profite de poziţia de lider a Intel în dezvoltarea de conţinut media digital.

Setul de instrumente de dezvoltare software create de Havok este utilizat de creatorii de jocuri şi animaţii digitale pentru a reda într-un mod realist jocuri video şi filme de animaţie. Tehnologia superioară a companiei şi nivelul excelent de suport oferit utilizatorilor au făcut ca aplicaţiile Havok să fie folosite la realizarea a peste 150 dintre cele mai cunoscute jocuri video, printre care se numără “BioShock”, “Stranglehold”, “Halo 2”, “Half Life 2”, “The Elder Scrolls IV : Oblivion”, “Harry Potter and the Order of Phoenix.”

Sursa: Capital