Vorbim de un teren care nu mai este folosit de ani buni și pe care am vrut să îl redăm gălățenilor, grație fondurilor europene pe care am reușit să le atragem”, a afirmat primarul Ionuț Pucheanu.

Locul unde se va construi parcul de aventură este pe terenul fostei uzine de apă, aflat în conservare de ani buni. Uzina se află chiar la malul Dunării și se întinde pe o suprafață de peste 47.000 mp. Ea a fost oprită și închisă după 139 de ani de activitate, în anul 2011, iar clădirile au intrat în conservare. Terenul se va transforma radical, spune primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu. „Gălățenii vor avea posibilități multiple de petrecere a timpului liber într-un astfel de parc ce a lipsit orașului nostru, mai ales copiilor și tinerilor, dar nu numai: va fi un teren de joacă, cu tiroliană, tobogan, piste pentru bicicliști și multe altele. Mă bucur că am reușit să atragem fonduri europene pentru a realiza acest parc așteptat de gălățeni”, afirmă edilul.

Lotul folosit pentru realizarea parcului de aventură este în suprafață totală de 15.600 mp, din care peste 14.000 mp va fi spațiu verde. Este vorba despre o investiție de aproximativ 4 milioane de euro, în cadrul proiectului cu fonduri europene. Practic, amenajarea parcului presupune realizarea unui playground (tip „crochet”) cu plase colorate, suspendate și tensionate, care poate fi acoperit cu sisteme de protecție la intemperii, iar pardoseala va avea covor antitraumă.

De asemenea, se vor instala o tiroliană și un tobogan cu mai multe canale și se va amenaja un amfiteatru în aer liber. Parcul va avea spații verzi organizate între aleile carosabile, parcări, precum și piste pentru bicicliști, mobilier urban, sisteme de supraveghere video și wi-fi și rețele pentru utilități. Pentru realizarea acestora se vor valorifica vechile structuri construite de pe terenul fostei uzine de apă.

De curând a fost semnat, în urma licitației publice, contractul de proiectare și execuție a lucrărilor. Valoarea contractului este de 14.770.122,63 de lei cu TVA, iar durata este de 18  luni, din care 4 luni sunt prevăzute pentru proiectare și 14 luni pentru execuția lucrărilor.

Articol realizat cu sprijinul Primăriei Galați.