Cariera Viorica Dăncilă a explodat la începutul anului 2018, când a fost scoasă din joben de Liviu Dragnea și propulsată la Palatul Victoria în locul lui Mihai Tudose. Dar ceea ce părea a fi doar o interfață a fostului lider PSD, arată de câteva luni că era de fapt un vulcan de ambiții care acum erup.

După ce a preluat conducerea celui mai mare partid al țării, Dăncilă a început să dea semne că nu ar exclude o candidatură la funcția supremă în stat. Numai că în coaliția de guvernare PSD-ALDE există Călin Popescu Tăriceanu care insistă să fie candidat și care se pare că este bine plasat și în sondajele de opinie.

Dar pentru premier acesta nu poate fi un impediment. Așa că a găsit o soluție. Conform unor surse Antena3, Dăncilă i-ar fi cerut lui Tăriceanu să o susțină în cursa pentru funcția supremă în stat.

Asta după ce liderul ALDE a amenințat în ultimele săptămâni chiar cu ieșirea de la guvernare dacă alianța nu va avea un candidat comun.

Tăriceanu se gândea cu siguranță la el în postura de candidat, numai că se pare că Dăncilă a găsit o soluție miraculoasă: să fie ea candidata comună a PSD-ALDE.

În această situație, în curând vom avea un cutremur pe scena politică. În varianta în care Tăriceanu refuza propunerea lui Dăncilă, ALDE va părăsi guvernarea, așa cum a amenințat, și e posibil ca în curând PSD să piardă puterea.

A doua variantă este ca Tăriceanu să accepte propunerea și în acest caz vom o avea o scenă memorabilă: Tăriceanu merg cu Dăncilă prin teritoriu, stând în spatele ei pentru a o susține.