Ultimul turn de birouri din Globalworth Campus va avea o suprafaţă închiriabilă de 35.000 mp şi va ridica întregul complex la o suprafaţă de 92.000 mp.

“Complexul de birouri va fi finalizat la finalul anului. Ambele clădiri finalizate, Tower 1 și Tower 2, sunt închiriate și suntem deja în negocieri avansate pentru spațiile din ultima clădire de birouri, Tower 3”, a declarat Ema Iftimie, Head of Leasing Globalworth.

Prima clădire a fost finalizată în iulie 2017, iar suprafața acesteia, de 29.000 mp, este închiriată către Amazon și Honeywell. Valoarea primului turn a fost estimată la 51,5 mil. euro.  A doua clădire de birouri din cadrul proiectului a fost finalizată în aprilie 2018, oferind o suprafață suplimentară de 28.000 mp. Chiriașii care își vor desfășura activitatea aici sunt Stefanini România, Mazars România, Chain IQ și P4Cards. Valoarea acesteia a fost calculată la 51,2 mil. euro.

În prezent, companie este angajată, pe piaţa românească, în dezvoltarea unor proiecte care necesită investiţii de 150 mil. euro, potrivit luiDimitris Raptis, deputy CEO al companiei cu un portofoliu evaluat la aproape 2 mld. euro. Globalworth lucrează, în paralel, la noul sediu Renault din Militari, la ultima clădire din Globalworth Campus, la două noi clădiri în zona Barbu Văcărescu, plus una pe strada Luterană din centrul Capitalei, şi la extinderea parcului logistic pe care îl are în Timişoara. Raptis nu exclude însă posibilitatea ca anul acesta să mai achiziţioneze încă o clădire deja finalizată şi închiriată în România.

Gestionat de aproximativ 110 profesioniști în România şi Polonia, portofoliul companiei are o valoare totală de 1,9 miliarde de euro, 90% din acesta fiind reprezentat de active producătoare de venit, preponderent în sectorul de birouri, închiriate către aproximativ 440 de companii naţionale şi multinaţionale din 28 de ţări şi 37 de sectoare de activitate. În România, Globalworth este prezentă în Bucureşti, Timişoara şi Piteşti, iar în Polonia, în oraşele Varşovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk şi Katowice.

Compania a fost fondată în România de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, care mai deţine acum 18,2% din firma listată la Bursa de Valori din Londra.