Ministrul Apărării de la Moscova a declarat vineri că a fost interceptat un avion de spionaj american la granița Rusiei, deasupta Mării Negre.

”Un avion SU-27, parte a Defensivei Militare de Sud a fost trimis pentru a intercepta ținta” a declarat ministrul, adăugând că „avionul de luptă a survolat la distanță de țintă care a fost identificată ca fiind un avion de recunoaștere US P-8A Poseidon”.

Avionul rusesc SU-27 a forțat imediat schimbarea de direcție a avionului american pentru a-l îndepărta de granița rusă. Evenimentul s-a petrecut în data de 3 iulie, în apropiere de Peninsula Crimeea, fost teritoriu ucrainean.

Forțele armate ale SUA iau parte la un exercițiu naval în Marea Neagră ce a început în data de 1 iulie. Exercițiul se întinde oficial pe o perioadă de 12 zile și se desfășoară în partea de nord-vest a Mării Negre. La acțiunea iau parte aproximativ 3 mii de soldați din 19 țări, printre care Marea Britanie, SUA și Ucraina.

Rusia a fost în alertă și a monitorizat orice avion și navă care a luat parte la exercițiu după ce Moscova și-a exprimat îngrijorarea în ceea ce privește prezența și activitatea sporită a trupelor NATO în apropiere de granița sa de vest.