Printre dirijorii celebri ce vor ajunge anul acesta la Bucuresti se numara si Sir Collin Davis, Zubin Mehta, Vladimir Fedossev. Fata de anul trecut, avem o absenta
remarcabila, Orchestra Simfonica din Viena.
intre 7 si 24 septembrie, la Festivalul International „George Enescu” vor avea loc, zilnic, concerte simfonice si de camera. Programul festivalului este deja anuntat. Mai intAi va fi concursul international, cu cele trei sectiuni ale sale – pian, vioara si canto. Acesta este programat pentru prima saptamAna (7-14 septembrie), iar duminica, 14 septembrie, este anuntata gala laureatilor, la Sala Mare a Palatului.
Urmeaza o serie de concerte unde vor evolua 11 orchestre simfonice de renume international, cinci de camera, iar in cadrul concertelor de camera sunt invitati solisti celebri. Nu lipsesc nici formatiile romAnesti, cum ar fi Filarmonica „George Enescu” din Bucuresti, Filarmonica „Moldova” din Iasi, Filarmonica „Transilvania” din Cluj-Napoca, Opera Nationala din Bucuresti.
Presedintele de onoare al festivalului este Ioan Holender, directorul Operei de Stat din Viena, iar director artistic, renumitul dirijor Cristian Mandeal, directorul Filarmonicii „George Enescu” din Bucuresti. Tot Mandeal este si cel care va dirija, alaturi de Sir Collin Davis (in partea a doua), la pupitrul Orchestrei Simfonice din Londra, concertul de deschidere. Acesta va avea loc la 12 septembrie, in Sala Mare a Palatului. Programul festivalului il gasiti pe site-ul oficial dedicat evenimentului, www.festivalenescu.ro.