Edilul general a scris pe pagina sa de socializare că autoritățile vor începe lucrările de consolidare la imobilul monument istoric din str. Boteanu 3A-3B, care a fost construit în anul 1936.

Imobilul monument istoric a fost construit în anul 1936

„Începem lucrările de consolidare la imobilul monument istoric din str. Boteanu 3A-3B. Administrația Municipală pentru Consolidarea clădirilor cu risc Seismic a semnat contractul pentru execuția lucrărilor de consolidare la imobilul monument istoric din str. Boteanu 3A-3B.

Durata de execuție este de 24 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Clădirea este o construcție multietajată, formată din două corpuri, cu un total de 82 de locuințe, cu înălțime de șapte etaje plus mansardă, fiind înscrisă în lista Monumentelor Istorice în Zona Construită Protejată nr. 16 – Calea Victoriei”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Imobilul se află în clasa de risc seismic RS1

„Imobilul se află în clasa de risc seismic RS1, a fost construit în anul 1936 și are o suprafață desfășurată de 4997 mp (corp A), respectiv 5596 mp (corp 3B). În prezent, au început demersurile pentru relocarea proprietarilor care au solicitat mutarea în locuințe de necesitate asigurate cu titlul gratuit de către Primăria Municipiului București.

Lucrările vor fi executate de Asocierea CONCELEX SRL-CONCELEX ENGINEERING SRL (în calitate de antreprenor). Valoarea contractului este de 55.328.875,18 lei. Din această sumă, AMCCRS a obținut finanțare prin PNRR în valoare de 36.502.312,77 lei”, a conchis primarul general din București.

Sute de hectare de spaţiu verde din Bucureşti pot să dispară

Primarul general al Capitalei a transmis anterior că sute de hectare de spațiu verde din București ar putea dispărea în cazul în care Parlamentul modifică Legea spațiilor verzi, așa cum s-a propus în comisiile de specialitate.

„Sute de hectare de spaţiu verde din Bucureşti pot să dispară dacă Parlamentul modifică azi legea spaţiilor verzi: bucăţi de parcuri (Tineretului, Herăstrău, Plumbuita, etc.), spaţii verzi de lângă blocuri, maluri de lac, spaţii verzi din zone protejate (Modrogan 1, Kiseleff 45, Primăverii 1, etc).

Sunt dezvoltatori care au cumpărat ştiind că e spaţiu verde, au încercat să construiască şi instanţele i-au oprit. Proiectul de azi spune că dacă nu sunt expropriaţi în 12 luni pot să construiască. Dar, Primăria nu are 4-5 miliarde de euro ca să-i exproprieze”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.