Directoarea Departamentului pentru America de Nord din cadrul Ministerului nord-coreean de Externe, Choe Son-Hui, a avut o întrevedere la Moscova cu ambasadorul itinerant al diplomaţiei ruse, Oleg Burmistrov, şi a fost primită de adjunctul ministrului rus de externe Igor Morgulov, 'pentru un schimb detaliat de opinii asupra situaţiei din Peninsula Coreeană', precizează comunicatul. În timpul acestor convorbiri, partea rusă şi-a confirmat deschiderea pentru eforturi comune în vederea găsirii unei soluţii prin mijloace paşnice şi politico-diplomatice, potrivit aceleiaşi surse. 

Aceste consultări intervin în toiul unei grave crize nucleare între SUA şi Coreea de Nord, ai căror lideri îşi amplifică ameninţările reciproce, după cel mai recent test nuclear nord-coreean de la începutul lui septembrie. 

Preşedintele american a ameninţat săptămâna trecută, în faţa Adunării Generale a ONU, că va 'distruge în totalitate' Coreea de Nord. El l-a calificat de asemenea pe Kim Jong-Un drept 'omul-rachetă' îmbarcat pentru 'o misiune sinucigaşă'. 

La rândul său, Kim Jong-Un s-a lansat într-un atac personal împotriva preşedintelui american, pe care l-a calificat drept 'ramolit şi deranjat mintal'. 

Conform Agerpres, tensiunile au atins un nou punct culminant luni, când Phenianul a acuzat Washingtonul că i-a „declarat război”.