Companie italiana de energie electrica, Enel, a anuntat un plan de investitii de aproximativ 300 milioane euro pentru operatiunile sale din Romania, in urmatorii cinci ani. Din aceasta suma, 65 milioane euro vor fi investiti in cursul acestui an in Electrica Dobrogea si Electrica Banat, investitia fiind in principal alocata pentru cresterea calitatii serviciilor furnizate catre clientii celor doua distributii de electricitate.

“Acest program de investitii este dedicat in cea mai mare parte imbunatatirii calitatii retelei. Obiectivul nostru este cresterea eficientei serviciilor asigurate catre baza noastra de clienti”, a declarat Fulvio Conti, CEO al Enel. “Avem o strategie foarte clara, transparenta, pentru Romania. Participam la licitatia pentru Electrica Muntenia Sud si suntem foarte interesati in privatizarile viitoare din domeniul productiei de energie, deoarece intentionam sa devenim un furnizor de servicii integrate”, a precizat Conti.

Enel a intrat pe piata romaneasca acum doi ani, in urma castigarii licitatiei pentru primele doua distributii de electricitate care au fost privatizate in Romania, Electrica Banat si Electrica Dobrogea. Ambele companii furnizeaza energie pentru mai mult de 1.4 milioane consumatori, ceea ce reprezinta 20% din piata romaneasca.

Sursa: Capital, 17 ianuarie 2006