Sonda spaţială Cassini a capturat imagini color cu Pământul şi Luna de pe orbita planetei Saturn, adică de la aproximativ  1,5 miliarde de kilometri distanţă.

În imaginile capturate de Cassini, dintre inelele lui Saturn, Pamântul şi Luna sunt nişte puncte, planeta noastră având o nuanţă de albastru şters, iar satelitul său natural de un alb imaculat.

Este pentru prima dată când Cassini a capturat Pământul şi Luna ca două obiecte distincte. De asemenea, este pentru prima dată când cercetătorii au o perspectivă a Planetei de la o distanţă interplanetară.

“Nu puteam vedea continentele sau oamenii de pe Pământ, însă acest palid punct albastru ne arată cine suntem noi”, a declarat Linda Spilker, cercetător repsonsabil cu proiectul Cassini. “Aceste fotografii ne arată cât de mică este planeta noastră în vastul spaţiu şi de asemenea arată ingeniozitatea oamenilor de pe această minusculă planetă de a trimite o navă spaţială atât de departe de casă pentru a studia Saturn”, a adăugat Spilker.

Fotografiile cu Pământul din afara sistemului solar sunt rare deoarece din cauza distanţei planeta noastră apare foarte aproape de soare.